29 Αυγ 2011

Παρασκευή Βιοντίζελ από Ηλιέλαιο.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 1 Comment

Επταμηνιτάκης Θεόδωρος, Θεοδώρου Δήμητρα, Ντρέλιας Παναγιώτης

ΔιΧηΝΕΤ


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στην πρώτη ενότητα της παρούσας εργασίας που συνιστά το θεωρητικό της υπόβαθρο, παρουσιάζονται οι μηχανές ντίζελ και η λειτουργία τους. Εξετάζεται η χρήση του καύσιμου βιοντίζελ και μελετάται η κύρια μέθοδος παρασκευής βιοντίζελ, που είναι η μετεστεροποίηση.

Ακολουθεί μια σύντομη αναφορά στις πειραματικές απόπειρες της συγγράφουσας ομάδας για την παρασκευή βιοντίζελ από ηλιόσπορους, καθώς και μια εκτενής περιγραφή του επιτυχούς πειράματος μετατροπής του ηλιελαίου σε βιοντίζελ που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βελτίωση των ιδιοτήτων του ηλιελαίου ως καυσίμου.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται μια σειρά πειραμάτων επιδείξεως που διεξήχθησαν σε ακροατήριο δευτεροετών μεταπτυχιακών φοιτητών του Δι.Χη.Ν.Ε.Τ., ενώ ακολουθεί αναλυτικός εργαστηριακός οδηγός εκτελέσεως των πειραμάτων που σχετίζονται άμεσα με τα προαναφερθέντα.

Στο τέλος της παρούσας εργασίας δίνονται τα δεδομένα ασφαλείας (Material Safety Data Sheets, MSDS) των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο εργαστήριο, οι προεργαστηριακές και μεταεργαστηριακές ερωτήσεις καθώς και οι απαντήσεις τους.

Τα προτεινόμενα πειράματα εκτελέστηκαν στο Α.Π.Θ. από τους ίδιους μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολούθησαν την παρουσίαση, βάση λεπτομερών γραπτών οδηγιών από τους συγγραφείς της εργασίας και παρέδωσαν τα πειραματικά τους αποτελέσματα με την μορφή εργαστηριακής αναφοράς καθώς και τις απαντήσεις στις προεργαστηριακές και μεταεργαστηριακές ερωτήσεις.

 

Για το πλήρες κείμενο πατήστε το παρακάτω εικονίδιο.

One Response to “Παρασκευή Βιοντίζελ από Ηλιέλαιο.”

  1. SEO says:

    I was just searching for this info for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this kind of informative web sites in top of the list.

Leave a Reply

Πράσινη Χημεία - Green Chemistry